Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Bezlepková cuketová bábovka z čirokové mouky
Je cuketová sezóna! Od června do října se nám zahrada rojí cuketami a kuchyň voní perfektními mňamkami z ní. Na konci sezóny už je ale trochu náročnější vymyslet, co dalšího z ní vytvořit… od toho jsme tu my!
Květákový krém
Krém servírujeme horký s malými růžičkami květáku.
Budeme potřebovat
- 1 květák
- 1 Bio bujón
- Sůl
- Pepř bílý
- 100 ml smetany 33%
- Muškátový květ
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 1 l vody
Postup přípravy
- Květák si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky. Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme vodou.
- Osolíme, opepříme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do té doby, než bude květák měkký.
- Vodu slejeme, ponecháme pouze 1/3 vody, pár růžiček květáku dáme stranou a zbytek polévky rozmixujeme ponorným mixérem.
- Po rozmixování vrátíme krém na sporák, přidáme smetanu, muškátový květ a necháme jednou probublat.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz