DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Medová kachní stehýnka
Omytá stehna naskládáme prosolená do pekáčku na pokrájené jablko, pokmínujeme, podlijeme a pečeme zakryté pomalinku, pozvolna asi hodinu. Poléváme výpekem a pečeme další půlhodinku...
Budeme potřebovat
- 4 stehna
- Kmín
- Sůl
- Jablko
- Voda
- Med
- Sáček červeného zelí
- 2 lžíce sádla
- 2 červené cibule
- Sůl, kmín
- Knedlíky:
- 600 g předem uvařených vychladlých oloupaných brambor
- 140 g škrobové moučky
- 70 g hrubší krupice
- 10 g soli
- 1 vejce
- na špičku nože prášku do pečiva
- 200 g na kostičky nakrájených žemlí bez drobečků
- 30 g másla, sádla, nebo jiného tuku na osmažení žemlí
Postup přípravy
- Kachna: Omytá stehna naskládáme prosolená do pekáčku na pokrájené jablko, pokmínujeme, podlijeme a pečeme zakryté pomalinku, pozvolna asi hodinu.
- Poléváme výpekem a pečeme další půlhodinku. Pak odebereme výpeku, smícháme s medem, potíráme stehýnka a dopečeme do zlatova již odkrytá.
- Na sádle orestujeme nakrájené cibule, přidáme zelí a restujeme, přisolíme, okmínujeme, podlijeme a podusíme tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.
- Knedlíky: Brambory jemně nastrouháme, osolíme a zasypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a krupicí.
- Přidáme vejce a vypracujeme v hladké těsto. Osmažíme žemle pokrájené na kostičky. Vychladlé zapracujeme do těsta.
- Vytvoříme koule velikosti jablka a ty vložíme do vařící osolené vody a vaříme je asi 15 minut.
- Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned je propícháme párátkem.
Fotografie a recept Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička