DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Indické kuře Mandras s rýžovými knedlíčky
Podáváme s rýžovými knedlíčky. Dobrou chuť!
Budeme potřebovat
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého chilli
- Mletý pepř
- 30 g másla
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 velká rajčata oloupaná
- 1 velká paprika červená sladká chilli
- 2 lžičky zázvoru (nejlépe čerstvý)
- Čerstvý koriandr
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžička kurkumy
- Špetka mletého hřebíčku
- Sůl
- 100 ml vody
Postup přípravy
- Knedlíčky: Rýži uvaříme jak jsme zvyklí, já s daným kořením. Na trošce oleje orestujeme cibulku, přidáme nasekanou jarní cibulkovou nať a rýži.
- Přidáme malinko vody a škrobové kukuřičné moučky, dochutíme dle své chuti a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme.
- Ruce namáčíme do vody a tvoříme knedlíčky.
- prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky a naložíme je spolu s citronovou šťávou, mletým chilli a mletým černým pepřem.
- Vše dobře promícháme, přikryjeme a dáme chladit do ledničky na pár hodin, nebo přes noc.
- Ve velké pánvi si rozhřejeme máslo a olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek i zázvor a 5 minut dusíme, dokud směs nezměkne.
- Přidáme koriandr, římský kmín, hřebíček, sladké chilli a kurkumu a podusíme ještě asi 1 minutu.
- Do směsi přidáme marinované prsa a restujeme po všech stranách.
- Podle chuti dochutíme solí. Po zhnědnutí masa přidáme oloupaná nakrájená rajčata, papriku, mírně podlijeme a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 45 minut, dokud kuře zcela nezměkne.
Návod na knedlíčky:
Rýže, voda, sůl, hřebíček, cibule, jarní cibulka, malinko mleté papriky, kukučičná škrobová moučka
Foto a recept : Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička