DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Krůtí roládky po myslivecku, houskový knedlík
Podáváme s výborným houskovým knedlíkem od Lázničky.
Budeme potřebovat
- Krůtí stehno bez kosti
- Kousek špeku
- Slanina libovější
- Cca 10 žampionů
- 2 cibule
- Sůl
- Pepř
- 1 hřebíček
- 2 kuličky nového koření
- 3 bobkové listy
- Tymián čerstvý
- 4-6 bobulek jalovce
- 3 lžíce oleje
- 5 stroužků česneku
- Sklenku bílého vína
- 2 lžíce rajč. protlaku
- Hladká mouka
Postup přípravy
- Krůtí stehno bez kosti si nakrájíme na tenší plátky, každý plátek osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme čerstvým zdrhnutým tymiánem, položíme proužek špeku a poklademe libovější slaninou.
- Smotáme a spíchneme párátky, jehlou, nebo omotáme nití a obalíme v hladké mouce.
- Na rozehřátém oleji opečeme rolky, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme všechno dané koření, nakrájené žampiony, zbytek slaniny a podlijeme vínem.
- Dusíme v troubě do měkka.
- Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá koření, ale někdo je tam má rád.
Recept a fotografie: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička