DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Pečená krůtí prsa se špenátem
Na talíř si naložíme porci rýže, přidáme na plátky nakrájené krůtí maso tak, aby byla vidět mozaika špenátové náplně, nakonec podlejeme výpekem a ozdobíme bazalkou.
Budeme potřebovat
- 750 g krůtích prsou
- Sůl, pepř
- 100 g listového špenátu (mražený)
- 50 g slaniny
- 50 g fety
- 1 stroužek česneku
- 75 g másla
- 250 g kulatozrnné rýže
- Zeleninový vývar
- 50 g žampionů
- 50 g hrášku (mražený)
- Parmezán
- Olivový olej
Postup přípravy
- Náplň: Na panvičku si dáme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, potom přidáme rozmražený špenát, prolisujeme česnek, osolíme a opepříme.
- Vše chvíli osmahneme a stáhneme ze sporáku. Potom přidáme na malé kostičky nakrájenou fetu.
- Maso si umyjeme a nožem uděláme kapsu. Kapsu naplníme špenátovou náplní, pomocí špejlí, nebo nitě uzavřeme, vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme oříšek másla, přiklopíme a a pomalu pečeme na 180°C v troubě asi hodinu, potom poklop odstraníme a pečeme až vznikne zlatavý povrch masa.
- Rýže: Umyjeme si žampiony, nakrájíme je na plátky. Do hrnce si dáme oříšek másla, přidáme žampiony, osmahneme, dále přidáme hrášek, osolíme, opepříme, přidáme opranou rýži, vše znovu promícháme, zalejeme vývarem 1 cm nad směs a dusíme.
- Až je rýže hotová, přidáme do ní nastrouhaný parmezán.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz