DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Kuřecí prsa shish taouk
Na talíř si naložíme porci rýže, kolem rýže dáme zeleninovou směs a na vrch položíme kuřecí maso Shish taouk (arabský název pro takto upravené maso).
Budeme potřebovat
- 400 g kulaté rýže
- 50 g sušených meruněk
- 50 g másla
- Petřzel, kopr, jarní cibulka
- Sůl, pepř
- 2 vejce
- 300 g mrkve, květáku, brokolice, fazolek (lze použít mraženou směs)
- 100 g loupaných rajčat v plechovce
- 1 ks cibule
- 50 g másla
Postup přípravy
- Rýže: Nejdříve si spaříme horkou vodou sušené meruňky asi na minutu. Potom vodu slejeme a meruňky nakrájíme.
- Do pánve si dáme rozpustit máslo, přidáme umytou rýži, opražíme, přidáme sůl, pepř, nakrájené meruňky a a zalejeme vodou.
- Necháme tekutinu absorbovat pod pokličkou. Trvá to zhruba 15-20 minut na pomalém plameni. Až se objeví v rýži malé důlky, rýže je hotová.
- V misce si rozšleháme vajíčka s nasekanými bylinkami, vylejeme je na rýži, přiklopíme, sporák vypneme. Vajíčka se dodělají v páře od rýže.
- Maso: Maso si umyjeme, očistíme, nakrájíme na větši kostky (jako na špíz). Do misky si prolisujeme česnek, přidáme sůl, pepř, červenou papriku, šťávu z citrónu a jogurt.
- Vše promícháme a do marinády vložíme kuřecí prsa.
- Necháme aspoň hodinu odležet, potom jednotlivé kousky napichujeme na špejli a grilujeme na pánvi.
- Grilujeme pomalu, z každé strany, aby bylo maso pořádně propečené. Po grilování necháme maso aspoň 10 minut odpočinout.
- Zeleninová směs: Do rendlíku si dáme rozpustit máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme zeleninu, rajčata, sůl, pepř, skořici, hnědý cukr, tymián podlijeme trochou vody a dusíme do měkka (cca 15min).
Poměr 1 díl rýže: 1 a 1/2 dílu voda.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz