DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Kuřecí kapsa plněná mozzarellou
Kuřecí maso si umyjeme, očistíme a osušíme. Maso nařízneme podélně a tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme. Mozzarellu, rajčata a šunku si nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a promícháme. Touto směsí plníme kuřecí kapsu a pomocí špejle uzavřeme...
Budeme potřebovat
- 4 ks kuřecích prsou (1ks = cca 150g)
- 1 ks mozzarelly
- 50 g vepřové šunky výběrové
- 30 g sušených rajčat
- Sůl, pepř
- Sušené oregano
- Olej
- 400 g tarhoňa
- 50 g másla
- 2 dcl kuřecího vývaru nebo Bio bujonu
Postup přípravy
- Kuřecí maso si umyjeme, očistíme a osušíme. Maso nařízneme podélně a tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme.
- Mozzarellu, rajčata a šunku si nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a promícháme.
- Touto směsí plníme kuřecí kapsu a pomocí špejle uzavřeme.
- Nechám si rozehřát pánev, přidáme 3PL oleje, maso zprudka z obou stran opečeme, přendáme do zapékácí mísy, na každý kousek dáme oříšek másla, podlejeme trochou vývaru a dáme do trouby péct na 180°C zhruba 20 minut. Po upečení necháme maso chviličku odpočinout.
- Tarhoňu (maďarská těstovina - drobná jako rýže) si připravíme tak, že do hrnce dáme pár lžíc oleje, necháme ho rozehřát, vsypeme tarhoňu, opečeme zhruba 1 minutu, osolíme a zalejeme horkou vodou, zhruba 1cm nad tarhoňu.
- Přiklopíme, zháhneme plamen na stupeň 2 a pomalu, podobně jako rýži, uvaříme. Necháme tarhoňu absorbovat všechnu vodu.
Tarhoňu (maďarská těstovina - drobná jako rýže) si připravíme tak, že do hrnce dáme pár lžíc oleje, necháme ho rozehřát, vsypeme tarhoňu, opečeme zhruba 1 minutu, osolíme a zalejeme horkou vodou, zhruba 1cm nad tarhoňu. Přiklopíme, zháhneme plamen na stupeň 2 a pomalu, podobně jako rýži, uvaříme. Necháme tarhoňu absorbovat všechnu vodu.
Druhý způsob přípravy tarhoni je, že ji uvaříme ve vodě, podobně jako těstoviny.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz