logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Medailonky du Barry

Obrázek
Obrázek Obrázek
Madame du Barry byla milenkou Ludvíka XV. Měla ráda přepych a luxusní jídlo. Recept, mírně upravený, se zachoval dodnes. Je to náročný pokrm na přípravu vhodný pro slavností příležitosti.

Budeme potřebovat

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 300 g brokolice
  • 300 g květáku
  • 4 plátky veky
  • 250 ml vody
  • 1 dl sladké smetany
  • 1 ks červené papriky
  • 5 cl koňaku
  • 1 lžíce worchestru
  • 1 lžíce soli, oleje a nasekané petrželky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 30 g hladké mouky, másla
  • 1/8 l mléka
  • 2 žloutky
  • špetka muškátového oříšku
  • bílý pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme ve slané vodě, pak slijeme a necháme okapat.
  3. Z uvedených surovin na omáčku připravíme omáčku; v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškatový květ a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel.
  4. Na oleji osmahneme nakrájenou papriku s petrželkou a dáme stranou.
  5. Plátky bílé veky opečeme na másle.
  6. Uvařený květák a brokolici vložíme do zapékací misky, zalijeme bešamelem, můžeme posypat ještě sýrem a necháme zapéct v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10 minut.
  7. Plátky svíčkové osmahneme na oleji podle chuti, buď upečeme z poloviny na středu krvavé, nebo propečeme úplně.
  8. Opečené plátky svíčkové položíme na topinky z bílé veky a ozdobíme opečenou paprikou ochucenou petrželkou.
  9. Ze šťávy po opečení odlijeme přebytečný olej, přidáme máslo, přilijeme koňak oflambujeme, přidáme smetanu a zakápneme worchestrem.
  10. Topinky se svíčkovou přendáme na nahřáté talíře, přidáme zapečený květák s brokolicí a nalijeme omáčku.
Tento recept dodal web www.receptyonline.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace