DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Pelmeně plněné mletým masem
Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme ostatní ingredience o pokojové teplotě, na závěr vodu. Vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme vykynout (droždí stačí jen deset gramů na dávku)....
Budeme potřebovat
- Na pelmeně:
- 1 vejce
- 10 g droždí
- Voda dle potřeby (asi 100 ml)
- Sůl
- 300 g hladké mouky
- Nádivka:
- 1 vejce + 1 na potření
- 1 malá cibule
- 100 gramů sýra
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- Sůl, pepř, muškátový oříšek, cukr
- 300 g mletého masa
- Sádlo
- Dip: zakysaná smetana, kopr, česnek, sůl, pepř, citrón
Postup přípravy
- Do prosáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme ostatní ingredience o pokojové teplotě, na závěr vodu.
- Vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme vykynout. Když je těsto vykynuté, vyválíme na pomoučněném válu slabý plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, které plníme nádivkou.
- Masová směs: na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, koření, dusíme pět minut. Odstavíme, vmícháme vece a sýr.
- Kraje pelmení potřeme vejcem, přehneme je, spojíme kraje a zavařujeme v osolené vodě asi pět minut. Po vyjmutí promastíme sádlem.
- Dip připravíme smícháním kopru, utřeného česneku, soli, pepře a zakysané smetany.
Autor: Tomáš Mika
Tento recept dodal VAŘENÍ S TOMEM