DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Hovězí srdce s okurkovou omáčkou
Podáváme s domácím houskovým knedlíkem nebo s vynikajícím houskovým knedlíkem LÁZNIČKA.
Budeme potřebovat
- 600 g hovězího srdce
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- Hovězí vývar
- Nové koření
- Bobkový list
- Pepř
- 250 ml 30% smetany
- 3 sterilované okurky, lák z okurek
- Hladká mouka
- Cukr
Postup přípravy
- Očištěné a omyté hovězí srdce nakrájíme na malé kousky, na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso, koření, vyrestujeme do tuku a znovu podlijeme.
- Dusíme 1 hodinu v papiňáku, dokud není srdce měkké.
- Zahustíme moukou s vodou, necháme provařit, přidáme nakrájené okurky, cukr a na závěr zjemníme smetanou.
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička