DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Hovězí na žampionech s bulgurem a petrželkou
Na talíř si naložíme pěknou porci bulguru ochuceného čerstvou petrželí, přidáme plátek masa se žampiony a přelijeme jemnou šťávou.
Budeme potřebovat
- 600 g hovězího zadního
- 250 g žampionů
- Máslo
- Sůl
- Pepř
- 1 cibule
- Hladká mouka
- Čerstvá petržel
- 2 PL rostlinného oleje
- 400 g bulguru
Postup přípravy
- Maso si umyjeme, očistíme, nakrájíme přes vlákna na plátky. Maso osolíme, okořeníme a rukama jemně naklepeme.
- Cibuli si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce si dáme rozehřát olej, plátky masa z obou stran opečeme a položíme je vedle na talíř.
- Do oleje, na kterém jsme opékali maso, přidáme cibulku, osmahneme ji do zlatova, potom k ní přidáme plátky masa, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do měkka.
- Očistíme si a umyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Do rozpálené pánve s nepřilnavým povrchem si dáme oříšek másla, přidáme žampiony, osolíme okořeníme a opečeme. Opékáme do té doby, než se nám vypaří voda ze žampionů.
- Bulgur si uvaříme dle návodu: do rendlíku si dáme máslo, necháme roztopit, přidáme opraný bulgur, osolíme, promíchame, zalejeme vodou a necháme pod pokličkou absorbovat tekutinu. Až je bulgur uvařený, načechráme ho vidličkou.
- Těsně před podáváním do něj přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
- Až je maso měkké, přendáme ho do čistého hrnce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, opražíme, zalejeme vodou a povaříme dalších 20 minut.
- Potom šťávu dochutíme a přecedíme přes hustý cedník na maso, ke kterému jsme přidali opečené žampiony. Vše promícháme a zjemníme oříškem másla.
4 porce
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz