logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Vepřové medailonky na rozmarýnu

Obrázek
Obrázek
Na talíř naložíme cibulové kroužky, porci masa a teplou karamelovou karotku. Maso podlejeme šťávou z pečení a ozdobíme rozmarýnem.

Budeme potřebovat

  • 800 g vepřové panenky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • Čerstvý rozmarýn
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 400 g karotky
  • 50 g másla
  • 1 PL hnědého cukru
  • Bobkový list
  • 2 ks větší cibule
  • Mléko
  • 2 vejce
  • 1 dcl pivo
  • Hladká mouka
  • Olej na smažení

Postup přípravy

  1. Cibuli si očistíme a nakrájíme na silnější kroužky, zalijeme mlékem a dáme do lednice odpočívat.
  2. Karotku si očistíme. Do většího hrnce dáme vodu, nové koření, bobkový list a přivedeme k varu.
  3. Do vroucí vody vložíme karotku a uvaříme ji měkka. Až je karotka měkká, vodu slejeme.
  4. Na pánev si dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, necháme trochu zkaramelizovat, přidáme karotku, osolíme a lehce prohodíme s karamelovým máslem. Stáhneme ze sporáku, přiklopíme a necháme v teple.
  5. Maso nakrájíme napříč na osm vyšších špalíčků, každý potřeme olivovým olejem a obalíme plátkem slaniny.
  6. Svážeme kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití, doprostřed masa jemně zapíchneme snítku rozmarýnu, osolíme a opeříme. 
  7. Na větší pánvi rozehřejeme na vyšším plameni olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opečeme, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chceme mít maso propečenější, přidáme dvě minuty.
  8. Přidáme na každý medailonek plátek másla, pánev přiklopíme a uchováme na teplém místě, např. v teplé troubě.
  9. Cibulové kroužky: Z cibule slijeme mléko, cibuli pořádně osušíme a obalíme v hladké mouce.
  10. Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pivo a postupně přidáváme hladkou mouku, až se nám vytvoří hladké těstíčko. 
  11. Do hrnce si dáme rozehřát olej. Až je olej horký, cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a hned smažíme do zlatova. Po usmažení klademe na papírový ubrousek, aby vstřebal přebytečný tuk.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace