DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Pomalu pečená vepřová plec
Doporučujeme servírovat s bramborovým knedlíkem či bramborem a oblíbenou variantou zelí.
Budeme potřebovat
- 1,5 kg -2 kg vepřové plece s kůží
- Sůl
- 1 citron
- 2 lžičky sušené šalvěje, může být i větvička čerstvé šalvěje
- 4 velké cibule
- 8 stroužků česneku
- 1 lžíce papriky
- Olej
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší kolečka nebo měsíčky, česnek rozmačkáme nebo utřeme nožem a přidáme do připravené mísy šťávu z citrónu, šalvěj a papriku.
- Kůži na mase poctivě nakrojíme pravidelnou mřížkou a pořádně do našeho kousku masa vmasírujeme sůl a poté připravenou směs koření, lehce zakápneme olejem, který taky rozetřeme po celém povrchu masa.
- Připravené maso s cibulí zabalíme do potravinové fólie a nejlépe do druhého dne necháme marinovat a odležet v ledničce.
- Druhý den si rozehřejeme troubu na cca 150°C a pro pečení masa volíme pekáč či zapékací mísu s víkem, případně se dá víko nahradit alobalem, maso s cibulí vložíme do pekáčku, podlijeme jej tak 300-400 ml vody, dle velikosti pekáče, a pomalu pečeme po dobu cca 4 hodin.
- V průběhu pečení kontrolujeme stav vody, ať se nám maso nepřipálí.
- Po 4 hodinách odklopíme pekáček, maso polijeme vlastní šťávou a zvedneme teplotu na maximum, pravidelně maso podléváme a pečeme, dokud se nám na něm neudělá krásná křupavá krusta.
- Po vyndání masa z trouby ještě 15-20 minut počkáme, než začneme maso porcovat, maso můžeme krájet na tenké plátky či po americkém stylu jej trhat vidličkou.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz