logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Pomalu pečená vepřová plec

Obrázek
Obrázek Obrázek
Doporučujeme servírovat s bramborovým knedlíkem či bramborem a oblíbenou variantou zelí.

Budeme potřebovat

  • 1,5 kg -2 kg vepřové plece s kůží
  • Sůl
  • 1 citron
  • 2 lžičky sušené šalvěje, může být i větvička čerstvé šalvěje
  • 4 velké cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce papriky
  • Olej

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší kolečka nebo měsíčky, česnek rozmačkáme nebo utřeme nožem a přidáme do připravené mísy šťávu z citrónu, šalvěj a papriku.
  2. Kůži na mase poctivě nakrojíme pravidelnou mřížkou a pořádně do našeho kousku masa vmasírujeme sůl a poté připravenou směs koření, lehce zakápneme olejem, který taky rozetřeme po celém povrchu masa.
  3. Připravené maso s cibulí zabalíme do potravinové fólie a nejlépe do druhého dne necháme marinovat a odležet v ledničce.
  4. Druhý den si rozehřejeme troubu na cca 150°C a pro pečení masa volíme pekáč či zapékací mísu s víkem, případně se dá víko nahradit alobalem, maso s cibulí vložíme do pekáčku, podlijeme jej tak 300-400 ml vody, dle velikosti pekáče, a pomalu pečeme po dobu cca 4 hodin.
  5. V průběhu pečení kontrolujeme stav vody, ať se nám maso nepřipálí.
  6. Po 4 hodinách odklopíme pekáček, maso polijeme vlastní šťávou a zvedneme teplotu na maximum, pravidelně maso podléváme a pečeme, dokud se nám na něm neudělá krásná křupavá krusta.
  7. Po vyndání masa z trouby ještě 15-20 minut počkáme, než začneme maso porcovat, maso můžeme krájet na tenké plátky či po americkém stylu jej trhat vidličkou.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace