DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Vepřová panenka s bylinkovým máslem a fazolovými lusky
Servírujeme například s chlebem, křenem, kyselýma okurkama, nebo s bramborovou kaší.
Budeme potřebovat
- 800 g vepřové panenky
- Sůl
- Pepř
- Bylinkové máslo
- Olivový olej
- 50 g másla
- 600 g fazolových lusků
Postup přípravy
- Maso si umyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně vmasírujeme do masa.
- Do většího hrnce si dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu, vložíme umyté a očištěné fazolové lusky.
- Povaříme zhruba 2 minuty, scedíme a okamžitě vložíme do ledové vody. Necháme 2 minuty chladit, potom je vyndáme.
- Zapneme si troubu na 180°C. Na sporáku si necháme rozehřát pánev, maso opečeme z každé strany zhruba 1 minutu.
- Poté dáme na každý špalíček kousek bylinkového másla a vložíme do trouby na 5 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout (zhruba 15 minut).
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz