DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Vepřový steak z krkovice se sladkou kukuřicí a nivovým dipem
Steaky servírujeme s nakrájenou sladkou kukuřicí, na kterou dáme malý oříšek másla, a s nivovým dipem.
Budeme potřebovat
- 800 g vepřové krkovice
- Sůl
- Pepř
- Bylinkové máslo
- 4 ks sladké kukuřice
- 50 g másla
- 100 g nivy
- 50 ml 30% smetany
- 1 stroužek česnek
- Olivový olej
Postup přípravy
- Maso si umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivový olejem, rukama promasírujeme a necháme chvilku odležet.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. Na sporáku si rozehřejeme pánev, steaky opečeme z obou stran zhruba 2 až 3 minuty, potom je přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek masa dáme kousek bylinkového másla a dáme do trouby na 10 minut dopéct.
- Mezitím si uvaříme kukuřici ve slané vodě do měkka.
- Dip si připravíme tak, že nivu nastrouháme na jemno, přidáme prolisovaný česnek, pepř a smetanu. Vše promícháme.
- Po 10 minutách maso vybereme z trouby, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut odležet, aby se z masa uvolnily všechny šťávy.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz