Pokrm, kterým doslova vykouzlíte úsměv na tváři každému milovníkovi dobrého masa. Šťavnatý kus krkovice s bramborou připravenou v popelu a grilovanou zeleninou. Celé jídlo bude ještě o level výš, pokud mu dopřejte fenomenální omáčku. A právě takovou vám doporučujeme. „Vomáčka“ cuketová od Martiny Papežíkové z Libereckého kraje získala pro svoji chuť a kvalitu ocenění Regionální potravina. Nelze než jen popřát dobrou chuť.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 80 minut
Náročnost: *
Ingredience:
800 g vepřové krkovice
6 stroužků česneku
0,2 l oleje
0,2 l černého piva
2 ks větvičky rozmarýnu
2 ks větvičky tymiánu
600 g brambor
80 g cukety
80 g lilku
80 g červené cibule
80 g žampionů
80 g barevné papriky
80 g mrkve
Dle chuti Vomáčka cuketová do Martiny Pepežíkové z Libereckého kraje
sůl, pepř, chili
Postup:
1. Krkovici nakrájíme na 200g plátky, rozklepeme a naložíme do oleje, soli, pepře, černého piva, rozmarýnu, tymiánů a 3 stroužků česneku. Marinujeme nejlépe přes noc. Následně krkovici grilujeme z obou stran přibližně 3 minut na rozpáleném grilu a dáváme pozor, aby bylo maso propečené.
2. Cuketu, lilek, cibuli, mrkev, žampiony, česnek a papriku osolíme, přidáme špetku tymiánu
a rozmarýnu a ogrilujeme.
3. Brambory omyjeme a vložíme do připraveného popela a grilujeme do měkka. Po vyjmutí brambory oloupeme.
4. Servírujeme s cuketovou omáčkou.