DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Pstruh s bramborovou kaší
Jelikož jsem již dlouho neměl českou rybu, rozhodl jsem se udělat pstruha. Nečekal jsem, že najít recept na to, jak udělat filety pstruha na pánvi, a ideálně jen s pomocí másla a oleje (aniž bych byl nucen si připravovat přepuštěné máso), bude velice těžké. Zkusil jsem svoji verzi a musím říct, že nám to moc chutnalo.
Budeme potřebovat
- 2 větší filety pstruha
- Olej
- 1,5 kg brambor
- 250 g másla
- 100 ml mléka (nebo dle potřeby)
- Sůl
- Pepř
- 4 stroužky česneku
- 70 g mouky
Postup přípravy
- Bramborová kaše: Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory nakrájené na malé kousky. Vaříme je do měkka
- Když jsou brambory měkké, slejeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinout.
- Přidáme vlažné mléko a vyšleháme mixérem. Kaše bude tužší, proto ji naředíme máslem a znovu vymixujeme do hladka.
- Pstruh na pánvi: Pstruha smažíme na oleji a na másle (není nutné mít přepuštěné máslo). Rybu si ideálně připravíme na filety. Mouku smíchejte se solí a pepřem v menší misce.
- Následně si filety obalíme v 70 g mouky. Ve velké pánvi rozpalte olej (ryba musí plavat) a máslo (4 kostičky).
- Do pánve přidejte celý česnek dle chuti (stačí ho bokem nože trošku rozmáčknout) a filety ryby.
- Jako první smažíme hřbet s kůží a asi za 2 minuty rybu obraťte. Vyndejte česnek, aby nezhnědl a nezhořkl. Opékejte další 2 minuty, nebo dokud není ryba hotová.
TIP: Že je brambora uvařená, poznáte tak, že když do ní píchnete nožem, sklouzne.
Tento recept pro Vás připravil Kuchař Pedro z inavody.cz