logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Ruská rybí polévka Šči

Obrázek
Obrázek Obrázek
Šči je klasická hustá polévka připravovaná v Rusku buď z hovězího masa nebo právě z ryb. Základem je, kromě masa, zelí, a to syrové nebo kysané. Ovšem variací na pravou ruskou Šči je opravdu mnoho.

Budeme potřebovat

  • 500 g masa sladkovodních ryb (kapr, sumec, štika, okoun)
  • 250 g čerstvého zelí (nebo kysané)
  • 150 g cibule
  • 2 l vody
  • 3 dl zakysané smetany
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks celeru
  • 1 pórek
  • Hladká mouka
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • Nasekaná petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Očištěné a umyté maso z ryb dáme do vroucí vody a povaříme.
  2. Když je maso poloměkké, vývar scedíme a maso vykostíme a dáme stranou.
  3. Do vývaru přidáme všechnu nakrájenou zeleninu kromě cibule a povaříme do měkka.
  4. Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, polévku jíškou zahustíme a přidáme nastrouhanou cibuli, vaříme 30 minut na mírném zdroji tepla.
  5. Nakonec vložíme maso z ryby a polévku zjemníme smetanou, provaříme ještě 2-3 minuty.
  6. Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou, podáváme samostatně nebo s chlebem či pečivem.
Text i foto: D. Marounek Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/26/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace