DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Ruská rybí polévka Šči
Šči je klasická hustá polévka připravovaná v Rusku buď z hovězího masa nebo právě z ryb. Základem je, kromě masa, zelí, a to syrové nebo kysané. Ovšem variací na pravou ruskou Šči je opravdu mnoho.
Budeme potřebovat
- 500 g masa sladkovodních ryb (kapr, sumec, štika, okoun)
- 250 g čerstvého zelí (nebo kysané)
- 150 g cibule
- 2 l vody
- 3 dl zakysané smetany
- 1 ks větší mrkve
- 1 ks celeru
- 1 pórek
- Hladká mouka
- Máslo
- Sůl
- Pepř
- Nasekaná petrželka na ozdobu
Postup přípravy
- Očištěné a umyté maso z ryb dáme do vroucí vody a povaříme.
- Když je maso poloměkké, vývar scedíme a maso vykostíme a dáme stranou.
- Do vývaru přidáme všechnu nakrájenou zeleninu kromě cibule a povaříme do měkka.
- Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, polévku jíškou zahustíme a přidáme nastrouhanou cibuli, vaříme 30 minut na mírném zdroji tepla.
- Nakonec vložíme maso z ryby a polévku zjemníme smetanou, provaříme ještě 2-3 minuty.
- Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou, podáváme samostatně nebo s chlebem či pečivem.
Text i foto: D. Marounek
Tento recept dodal www.rybarskyrozcestnik.cz