Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Lasagne s rajčaty a hráškem
Na talíř naložíme porci lasagní, zakápneme olivovým olejem a znovu nastrouháme čerstvý parmezán.
Budeme potřebovat
máslo
hladkou mouku
mléko
sůl
pepř
muškátový oříšek
hrášek
lasagne
rajčata
bazalku
parmezán
olivový olej
Postup přípravy
Bešamel: Do rendlíku si dáme roztopit máslo, přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a neustále mícháme až do zhoustnutí omáčky. Omáčku je nutno míchat, má tendenci se připalovat.
Po zhoustnutí stáhneme ze sporáku.
Zapékací mísu si vymažeme máslem. Hrášek si spaříme horkou vodou, po 1 minutě ho rychle zchladíme v ledové vodě, aby si zachoval barvu.
Do zapékací mísy začíname ukládat vrstvy. První vrstva bude bešamel, na ní uložíme neuvařené plátky lasagní, další vrstva budou rajčata s natrhanou bazalkou a hráškem a potom znovu bešamel, lasagne, rajčata, hrášek a poslední vrstva bude bešamel.
Na vrch nastrouháme tlustou vrstvu parmezánu, přikryjeme alobalem, nebo příklopem a necháme v troubě na 180°C péct 45 minut.
Po 45 minutách sundáme alobal nebo příklop a pečeme do zlatova.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace