Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí čokoládová zmrzlina
Zmrzlinu můžeme servírovat se šlehačkou a oplatkou.
Budeme potřebovat
250 ml smetany ke šlehání
80 g třtinového cukru
100 g čokolády na vaření
250 ml plnotučného mléka
50 g kakaa
Postup přípravy
Mléko s cukrem v hrnci přivedeme k varu, vmícháme na kousky rozlámanou čokoládu a do vzniklé směsi prosejeme kakao, směs odstavíme, dále ji už nevaříme a průběžně mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
V míse vyšleháme smetanu, kterou jemně a opatrně smícháme s již vychladlým krémem.
Hotovou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme ji zamrazit, minimálně na 4-5 hodin, zmrzlinu průběžně promícháváme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace