Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí vanilková zmrzlina
Zmrzlinu můžeme podávat s čerstvým ovocem, strouhanou čokoládou či drcenými oříšky.
Budeme potřebovat
200 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
1 vanilkový lusk
7 žloutků
Postup přípravy
Žloutky s cukrem vyšleháme v míse do světlé pěny, rozkrojíme vanilkový lusk, nožem setřeme semínka s dužinou a vše přidáme do připraveného hrnce s mlékem a smetanou.
Přidáme i zbytek lusku, který po provaření odstraníme pryč.
Tuto povařenou směs přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme v páře až do zhoustnutí.
Hotovou zmrzlinu dáme do mrazničky minimálně na 3 hodiny.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace