Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Francouzský quiche s panchettou a květákem
Quiche servírujeme s různymi druhy salátů, pokapaný olivovým olejem.
Budeme potřebovat
Těsto:
1/4 ČL sůl
115 g tuku (máslo nebo hera)
3-4 PL studená voda
225 g polohrubé mouky
Náplň:
muškátový oříšek
2 ks vejce
200 ml smetany 31%
200 g kysané smetany 16%
sůl, pepř
150 g goudy
olivový olej
300 g květáku
50 g panchetty
Postup přípravy
Mouku si společně se solí prosejeme do mísy, přidáme vychlazený tuk a prsty zapracujeme do mouky tak, aby vznikla drobenka.
Potom přidáme do směsi 3 PL studené vody a vidličkou jemně vmícháme do směsi, až je směs promíchaná a vlhká.
Z těsta vypracujeme kouli, zabalíme do fresh fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut chladit.
Uvaříme si květák ve vodě se solí do poloměkka. Až je uvařený, květák scedíme.
Do pánve si dáme nakrájenou na kostičky panchettu, opražíme, přidáme květák, sůl, pepř a opečeme zhruba 5 minut, potom stáhneme ze sporáku.
V další misce si vyšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, smetany a vše promícháme na jemnou konzistenci.
Sýr si nastrouháme na jemno.
Po 30 minutách si těsto vybereme z lednice, necháme chvíli na válu odpočinout, potom vyválíme a těsto položíme do kulaté formy na koláče. Potom ho celé propícháme vidličkou.
Z pečícího papíru si vystřihneme kruh zhruba o 7cm větší než je průměr formy, položíme ho na těsto a na papír nasypeme např. sušené fazole.
Korpus předpečeme v troubě na 180°C zhruba 15 minut.
Odstraníme fazole, na korpus nasypeme květák, posypeme ho sýrem a zalejeme vajíčkovou směsí.
Pečeme v troubě na 180°C zhruba dalších 40 minut do zlatova. Po upečení necháme zhruba hodinu odpočinout.
Quiche se po čas pečení nafoukne, ale po vyndání z trouby opět klesne.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace