Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Čerstvý polníčkový salát s nakládanou mozzarellou v bazalkovém pestě
Polníček si umyjeme a necháme okapat. Na čerstvý polníček ukladáme kousky naložené mozzarelly a celý salát pokapeme olivovým olejem. K salátu přiložíme kousek citrónu a je hotovo.
Budeme potřebovat
1 mozzarella
sůl
pepř
hrst čerstvé bazalky
20 g piniových ořechů (můžou být i kešu)
20 g parmezánu
4 PL olivový olej
2 citróny
100 g čerstvého polníčku
Postup přípravy
Bazalkové pesto: Do hmoždíře dáme umytou bazalku, sůl, pepř a piniové oříšky. Všechno pořádně v hmoždíři roztlučeme na drobno, potom přidáme nastrouhaný parmezán a olivový olej.
Všechno znovu roztlučeme na kašovitou hmotu.
Kousky mozzarelly potřeme bazalkovým pestem a pokapeme citrónem.
Necháme v lednici 30 minut marinovat.
Polníček si umyjeme a necháme okapat. Na čerstvý polníček ukladáme kousky naložené mozzarelly a celý salát pokapeme olivovým olejem. K salátu přiložíme kousek citrónu a je hotovo.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace