Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Panna cotta s ovocnou šťávou z lesních plodů
Před servírováním připravíme jednoduchou redukci z lesních plodů. Zahřejeme v rendlíku lesní plody, cukr a trošku vody a svaříme na hustší šťávu. Aby nám šla panna cotta lépe vyklopit, můžeme formičku na chvilku vložit do horké vody.
Budeme potřebovat
500 ml smetany 40%
3 plátky želatiny
40 g moučkového cukru
2 lžíce vanilkového aroma (případně se může použít i lusk pokud seženete)
olej na vymazání formiček
Na lesní redukci:
15 ml vody
30-40 g cukru
130 g lesních plodů
Postup přípravy
Namočíme želatinu do vody a necháme pár minut nabobtnat. Mezitím si ohřejeme smetanu společně s cukrem a vanilkou.
Až se začne smetana vařit, přidáme želatinu zbavenou vody a ještě 2 minuty povaříme.
Do formiček vymazaných olejem nalijeme smetanu a necháme v lednici cca 4-6 hodin.
Před servírováním připravíme jednoduchou redukci z lesních plodů. Zahřejeme v rendlíku lesní plody, cukr a trošku vody a svaříme na hustší šťávu.
Aby nám šla panna cotta lépe vyklopit, můžeme formičku na chvilku vložit do horké vody.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/30/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace