Pečená jablka a meruňky na ohni s bílým jogurtem a sušenými morušemi

Kdy jindy si dopřát sezonní čerstvé ovoce než právě v létě? Opečené ovoce na grilu ve spojení s bílým jogurtem a medem nám rázem přichystá dokonalé spojení chutí a promění klasické ovoce v neobyčejný a nezapomenutelný dezert, na který budete jistě dlouho vzpomínat. Tuto sladkou tečku jsme doplnili o BIO sušené moruše z Levandulové farmy Radka Přikryla, které získaly ocenění Regionální potravina ve Zlínském kraji

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: *

Ingredience:

12 meruněk

6 červených jablek

100 g BIO sušených moruší z Levandulové farmy Radka Přikryla ve Zlínském kraji

200 g bílého jogurtu

50 g moučkového cukru

50 g másla

50 g krystalového cukru

100 g hrubé mouky

2 lžíce medu

1 lžička mleté skořice

pepř

 

Postup:

1. Meruňky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na menší kousky. Meruňky a jablka grilujeme do zlatova na grilu.

2. Povolené máslo smícháme s krystalovým cukrem, moukou, 1 lžíci medu, skořicí a špetkou pepře. Hotovou směs vložíme na plech a pečeme v troubě za občasného míchání 15 minut
na 180 °C. Tím vznikne tzv. „crumble“.

3. Bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 1 lžíci medu.

4. Jablka a meruňky smícháme s dochuceným jogurtem, posypeme crumblem a sušenými morušemi.