logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Pečené kuře s bramborem a zeleninou na jednom pekáči

Suroviny: celé kuře mrkev paprika cibule brambory koření na kuře sůl

Kváskový celozrnný chléb

Obrázek
Obrázek
Chceme-li kynutí urychlit, přidáme malý kousek droždí. Těsto pak kyne 1 až 2 hodiny. Jeho objem se zvětší aspoň o polovinu.

Budeme potřebovat

  • 250 g pšeničné mouky hladké
  • 250 g pšeničné mouky celozrnné
  • 250 g žitné mouky chlebové (lépe celozrnné)
  • 225 g domácího žitného kvásku
  • 1PL soli, kmín
  • 150 ml vody

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme ve větší nádobě a dobře promícháme. Do důlku uprostřed vlijeme domácí kvásek, sůl a vlažnou vodu v takovém množství, abychom vypracovali pružné polotuhé těsto.
  2. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 24 hodin.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na válu na dvě části a vytvoříme bochník. Necháme ho kynout na plechu nebo v ošatce ještě asi hodinu. 
  4. Předehřejeme troubu na nejvyšší teplotu a bochník vyklopíme na pomoučený nebo tukem vymazaný plech a vsadíme do trouby na prostřední lištu.
  5. Troubu zpočátku neotvíráme. Po 10 až 15 minutách stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme 40 až 50 minut.
  6. Vyjmeme z trouby a potřeme vodou. Zabalíme do plátěného ubrousku a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne a teprve pak chléb krájíme.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/22/18 Kategorie: Předkrmy, přílohy a domácí pečivo
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace