DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Krůtí medailonky s pečenými brambory
Lahodná krůtí prsa s pečenými brambory. Zkuste novou ostřejší směs koření na nezapomenutelné opečené brambory. V kombinaci se šťavnatou krůtou máme perfektní lehké jídlo.
Budeme potřebovat
- 750 gramů krůtích prsou
- 1 kg brambor
- 3 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- Chilli sůl
- Červená paprika
- Bazalkový olivový olej
- Bílé a zelené fazolky
Postup přípravy
- Brambory nakrájíme na silnější plátky a ve větší míse smícháme s olejem a prolisovaným česnekem, solí, červenou paprikou a pro zpestření chilli sůl.
- Připravenou směs pečeme na plechu s pečícím papírem na 220°C minimálně hodinu.
- Omyte maso nakrájíme na medailonky (0,5 cm) přes vlákno a trošku rozklepeme. Okořeněné maso v míse obalíme v hladké mouce.
- Maso položíme na rozpálenou pánev, smažíme do zlatova asi 4 minuty z obou stran. V menším hrnci si na výpeku z pánve osmažíme fazolky.
Krůtí prsa tvoří třetinu váhy celého těla, z tohoto důvodu jsou vyšlechtěna širokoprsé krůty.
Podáváme s bílým vínem.