DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Pečené Bio kuře na rozmarýnovo-citronové soli s dvoubarevnou rýží
Servírování: Na talíř si naložíme čtvrtku kuřete, rýži, podlijeme výpekem z kuřete a servírujeme s libovolným druhem čerstvého trhaného salátu.
Budeme potřebovat
- 1 BIO kuře
- Hrubozrnná sůl
- 1 BIO citrón
- Čerstvý rozmarýn
- 100 g másla
- Drůbeží vývar
- 400 g dvoubarevné rýže
- Olivový olej
Postup přípravy
- Kuře si očistítíme a osušíme. Do hmoždíře vložíme kůru z citronu, čerstvý rozmarýn, hrubozrnnou sůl a utlučeme.
- Poté sůl přesejeme přes jemné síto a vznikne nám jemná rozmarýnovo-citronová sůl.
- Kuře posolíme zevnitř i z venku, vložíme do pekáče, na vrch kuřete pokládáme plátky másla, podlejeme vývarem a pomalu pečeme na 180°C dozlatova. Počas pečení podléváme výpekem.
- Dvoubarevnou rýží si uvaříme dle návodu na obalu.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz