DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí tatarská omáčka
Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dáme do nádoby tyčového mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu s ním vyjíždíme nahoru. Trvá to pouze pár sekund.
Budeme potřebovat
- 2 žloutky
- 150 ml slunečnicového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 ČL dijonské hořčice
- sůl, pepř
- 1/2 šalotky
- nakládané okurky
Postup přípravy
- Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořcici dáme do nádoby tyčového mixéru. Mixér dáme až na dno, zapneme jej a pomalu s ním vyjíždíme nahoru.
- Dále podle chuti osolíme a opepříme.
- Šalotku si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na droboučké kostičky. Vložíme ji do připravené majonézy.
- Okurky si nakrájíme taky na drobné kostičky a přidáme do omáčky. Vše zamícháme.
- Pakliže byste chtěli jemnou konzistenci, můžeme znovu použít tyčový mixer na rozmixování šalotky a okurek.
Pakliže byste chtěli jemnou konzistenci, můžeme na závěr znovu použít tyčový mixer na rozmixování šalotky a okurek.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz