DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Plněná paprika
Plněnou papriku v rajské omáčce podáváme s kynutým knedlíkem, vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.
Budeme potřebovat
- 450 g vepřové plece
- 200 g uvařené rýže
- 4 bílé papriky
- Sůl
- Pepř
- 1 vejce
- Bobkový list
- Nové koření celé
- Černé koření celé
- Celá skořice
- 3 PL hnědého cukru
- Rajčatový protlak
- 200 ml smetany ke šlehání 31%
- 1 větší cibule
- 50 g slunečnicového oleje
- Hladká mouka
- Oříšek másla
Postup přípravy
- Maso si umyjeme a umeleme. Do umletého masa přidáme uvařenou rýži, sůl, pepř, vejce a rukama pořádně promícháme.
- Masovou hmotou plníme umyté a vyčištěné papriky, pokud nám nějaké maso zbylo, vytvarujeme koule.
- Do většího hrnce dáme olej, přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, černé koření, skořici a osmahneme do zlatova.
- Přidáme protlak, znovu krátce osmahneme a podlijeme vodou, zhruba do 1/3 hrnce.
- Přidáme sůl, hnědý cukr, přivedeme k varu a vložíme do něj naplněné papriky a koule. Přikryjeme pokličkou, pozvolna dusíme, až je maso měkké, cca 40 minut.
- Maso přendáme do čistého hrnce, do zbylé omáčky vlijeme 2 PL hladké mouky rozmíchané ve vodě a znovu provaříme 20 minut.
- Zhoustlou omáčku propasírujeme přes jemné síto na maso, aby byla jemná, vrátime na sporák, přilejeme smetanu, necháme jednou probublat a stáhneme ze sporáku. Nakonec dochutíme a vložíme do omáčky oříšek másla.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz