Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Rajská omáčka s perníkem, vařený hovězí krk, houskový knedlík
Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička.
Budeme potřebovat
700 g hovězího krku
voda
1 cibule
4 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
sůl
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 ks bobkového listu
Na omáčku:
několik čerstvých rajčat
150 g perníku na strouhání
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 cibule
1 l hovězího vývaru
sůl
pepř
3 ks nové koření
3 ks kuličky pepře
2 ks bobkový list
2 ks hřebíček
cukr
malá lžička skořice mleté
200 g rajského protlaku
Postup přípravy
Maso vložíme do vroucí vody s daným kořením a očištěnou zeleninou. Vaříme přes 2 až 3 hodiny do měkka.
Vývar použijeme do omáčky, zbytek na polévku.
OMÁČKA: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, orestujeme, pak přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vývarem, a stále mícháme.
Přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata, nastrouhaný perník, všechno dané koření a za stálého míchání vaříme asi 20 minut
Kdo má rád, dosladí cukrem. Nakonec omáčku scedíme.
Hrudek se nemusíme obávat, budeme pak cedit.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/27/18
Kategorie: Omáčky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace