DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Hovězí znojemská, houskový knedlík
Maso nakrájíme proti vláknu na porce a podáváme s houskovým knedlíkem LÁZNIČKA připraveným na páře dle návodu.
Budeme potřebovat
- 600 gramů zadního hovězího (válec)
- 2 cibule
- Vývar
- 3 nakládané okurky + lák
- 150 gramů špeku
- 1 lžíce sádla
- Oříšek másla
- Sůl, pepř, kmín
- Hladká mouka
Postup přípravy
- Maso osolíme, opepříme a protkneme klínky slaniny. Na sádle restujeme dozlatova cibuli, pak přidáme maso, které jsme si svázali, pečeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo a podlijeme vývarem.
- Dusíme zvolna do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej, smícháme trochu vody s hladkou moukou (dle potřeby) a za stálého míchání dobře provaříme.
- Omáčku dochutíme lákem z okurek. Okurky nakrájíme na kostičky a podusíme je krátce na másle.
- Přidáme je do hrnce s omáčkou.
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička