DOPORUČUJEME
Růže z listového těsta
Suroviny:
listové těsto
kečup
salám vysočina
oregano
vejce
Vepřová pečeně s jarní nádivkou
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Nádivku si připravíme - na trošce másla orestujeme nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostky, i slaninu a necháme vychladnout...
Budeme potřebovat
- 2 větší plátky z vepřové pečeně
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- Lžíce sojové omáčky
- Na nádivku:
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- Lžíce másla
- 4 housky
- 1 dcl mléka
- 2 hrsti medvědího česneku
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Špetka kurkumy
- Špetka muškátový oříšek
- 200 g šunky od kosti
- Na knedlíčky:
- Krupička
- Polohrubá mouka
- Hrst medvědího česneku
- 1 vejce
- 200 g bramborové kaše (brambory, máslo, mléko)
Postup přípravy
- Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
- Nádivka: na trošce másla orestujeme nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostky, i slaninu a necháme vychladnout.
- Do mísy nakrájíme housky, přidáme mléko, vejce, nasekaný medvědí česnek, lisovaný česnek a všechno dané koření.
- Směs pořádně promícháme a přidáme vychladlou směs se šunkou. Opět vše promícháme a nandáme nádivku na plátky masa.
- Srolujeme, převážeme nití, položíme do pekáčku, zasypeme cibulí, česnekem, přidáme sojovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme zakryté do měkka.
- Během pečení přeléváme výpekem. Jakmile je maso měkké, vyjmeme na talíř, krájíme na silnější plátky, šťávu zaprášíme malinko moukou a krátce povaříme.
- Knedlíčky: vychladlou bramborovou kaši z lednice dáme do misky, přidáme vejce, krupičku, a mouku do hustoty vláčného těsta, dále sůl a nasekaný medvědí česnek a promícháme.
- Ruce namáčíme do vody a tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme okolo 5 minut.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička