logo
Přihlásit se Registrovat se
Napsat článek
  • Úvodní stránka
  • Nápady
  • Recepty
  • Návody
DOPORUČUJEME
Obrázek

Růže z listového těsta

Suroviny: listové těsto kečup salám vysočina oregano vejce

Vepřová pečeně s jarní nádivkou

Obrázek
Obrázek
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Nádivku si připravíme - na trošce másla orestujeme nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostky, i slaninu a necháme vychladnout...

Budeme potřebovat

  • 2 větší plátky z vepřové pečeně
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Lžíce sojové omáčky
  • Na nádivku:
  • 100 g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • Lžíce másla
  • 4 housky
  • 1 dcl mléka
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka kurkumy
  • Špetka muškátový oříšek
  • 200 g šunky od kosti
  • Na knedlíčky:
  • Krupička
  • Polohrubá mouka
  • Hrst medvědího česneku
  • 1 vejce
  • 200 g bramborové kaše (brambory, máslo, mléko)

Postup přípravy

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Nádivka: na trošce másla orestujeme nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostky, i slaninu a necháme vychladnout.
  3. Do mísy nakrájíme housky, přidáme mléko, vejce, nasekaný medvědí česnek, lisovaný česnek a všechno dané koření.
  4. Směs pořádně promícháme a přidáme vychladlou směs se šunkou. Opět vše promícháme a nandáme nádivku na plátky masa.
  5. Srolujeme, převážeme nití, položíme do pekáčku, zasypeme cibulí, česnekem, přidáme sojovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme zakryté do měkka.
  6. Během pečení přeléváme výpekem. Jakmile je maso měkké, vyjmeme na talíř, krájíme na silnější plátky, šťávu zaprášíme malinko moukou a krátce povaříme.
  7. Knedlíčky: vychladlou bramborovou kaši z lednice dáme do misky, přidáme vejce, krupičku, a mouku do hustoty vláčného těsta, dále sůl a nasekaný medvědí česnek a promícháme.
  8. Ruce namáčíme do vody a tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme okolo 5 minut. 
Fotografie a recept: Romana Langerová Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o. Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce Datum zveřejnění: 12/25/18 Kategorie: Maso a ryby
logo

O webu

  • Dvě varianty přídávání článku
  • O nás
  • Obecné podmínky

Spolupráce:

  • Chceš mít zde reklamu?
  • PR článek v DOPORUČUJEME
  • Pojištění proti všem problémům 
  • Jak vyčistit studnu?

© 2016-2025 iNÁVODY.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu zakázáno.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace