Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Houbová omáčka s vepřovým masem
Houbová omáčka s vepřovým masem ....... a k tomu domácí kynutý knedlík nebo vynikající houskový knedlík od Lázničky ....
Budeme potřebovat
asi 20 hřibů
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
2 cibule, 1 citron
0,5 l vody / vývaru 0,5 l smetany na vaření
sůl, pepř
sladká paprika, drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
700 g vepřové pečeně
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zprudka opečeme na trošce oleje z obou stran.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, dále kmín drcený, sladkou mletou papriku a šťávu z citronu, zprudka osmahnu
zalijeme vodou / vývarem /, přidáme naprudko opečené maso a pečeme do měkka, pak maso vyjmeme a přidáme smetanu s troškou hladké mouky a krátce povaříme,
podle potřeby dochutíme. Jako příloha jsou vhodné kynuté, nebo houskové knedlíky.
Houbová omáčka s vepřovým masem ....... a k tomu domácí kynutý knedlík nebo vynikající houskový knedlík od Lázničky ....
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace