Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Plněné papriky v rajské omáčce
Tradiční česká kuchyně našich babiček.
Budeme potřebovat
400-500 g mletého masa,
Papriky (počet záleží na jejich velikosti)
2 vejce, sůl, mletý pepř, mletá paprika
2 cibule, strouhanka
8-10 rajčat
4 stroužky česneku, olej
4 bobkové listy, špetka skořice
Postup přípravy
Mleté maso promícháme s vejci, najemno posekanou jednou cibulí, osolíme, okořeníme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Paprikám odkrojíme vršek, vybereme jádřince, očistíme od semínek a naplníme je masovou směsí.
Pekáč vytřeme olejem a naskládáme do něj naplněné papriky. Cibuli pokrájíme nahrubo, česnek na plátky, jednu papriku na proužky a nasypeme na papriky v pekáči.
Rajčata spařená vařící vodou oloupeme, nakrájíme na kousky a přisypeme do pekáče. Osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut (podle velikosti paprik).
Pak papriky z pekáče vyndáme na talíř. Ze zbytku vybereme bobkové listy (vyhodíme), ostatní vlijeme do mixéru a rozmixujeme na hladko. Rozmixovanou směs nalijeme zpátky do pekáče, rozředíme trochou vody (podle požadované hustoty omáčky), vmícháme skořici a do omáčky vložíme papriky. Na chvíli dáme ještě péct do trouby (cca 10 minut).
Mnoho variant na tuto dobrou, podívejte se na tu podle mně nejlepší :)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace