Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Koprová omáčka
V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem. Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20 minut, potom přidáme smetanu, necháme jednou probublat a přecedíme do čistého hrnce přes hustý cedník. V rendlíku si svaříme ocet a spaříme nasekaný kopr, který potom scedíme. Kopr přidáme do omáčky, omáčku dochutíme, solí, octem a cukrem...
Budeme potřebovat
100 g másloa
100 g hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
čerstvý kopr
ocet
sůl
1dcl mléka
200 ml smetany ke šlehání
cukr krystal
Postup přípravy
V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem.
Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20 minut, potom přidáme smetanu, necháme jednou probublat a přecedíme do čistého hrnce, přes hustý cedník.
V rendlíku si svaříme ocet a spaříme nasekaný kopr, který potom scedíme.
Kopr přidáme do omáčky, omáčku dochutíme solí, octem a cukrem.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/27/18
Kategorie: Omáčky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace